افسردگی چیست؟علل، علائم و درمان این بیماری

دسته بندی :
021-44477467
پاسخ گویی منشی همه روزه از 9 صبح تا 9 شب می باشد

در این مقاله بیماری افسردگی را به صورت کامل بررسی کرده و علت های به وجود آمدن آن را همرا با علائم و راهکارهای درمان به شما ارائه خواهیم کرد. افسردگی انواع مختلف و روش های درمانی مختلفی دارد که برای هر نوع باید از روش های خاص استفاده کرد، بنابراین پیشنهاد میکنیم این مقاله را به صورت کامل و با دقت مطالعه نمایید.

افسردگی چیست؟ (تعریف افسردگی)

افسردگی یا Depression از اختلالات رفتاری است که همراه با عصبانیت، غم و ناراحتی است. انسان افسرده در انجام فعالیت های روزانه ی خود دچار مشکل است. این اختلال می تواند میزان بازدهی و کارایی فرد را کاهش بدهد و رفتار های شما را تغییر بدهد.

 

اختلالات افسردگی، بیشترین رواج را در بین اختلالات مربوط به روان دارد. این بیماری بسیار عمومی و شایع است.

اگر افسردگی درمان نشود، ممکن است تشدید یابد و وضعیت شما را بدتر کند. اما اگر اقدام به درمان این بیماری کنید، کاملا بهتر شدن و با نشاط شدن حال خود را حس می کنید.

میلیون ها نفر در آمریکای شمالی از افسردگی رنج می برند. بعضی افراد، بطور ناگهانی و غیر منتظره ای با افسردگی روبرو می شوند و بعضی دیگر، در تمام طول زندگیشان در حال نبرد با افسردگی بوده اند. وقتی افسرده هستید، دست و پا می زنید تا از درد، ناامیدی و سایه تاریکی که احساس می کنید بر زندگی شما افتاده، دور شوید. در این حالت به نظر می رسد که لحظه های شاد به ندرت اتفاق می افتند. زندگی ممکن است گاهی بسیار دشوار به نظر برسد.

نشانه های افسردگی

فرد افسرده دیگر علاقه ای به چیز هایی که قبلا دوست داشت، نشان نمی دهد. مثلا ممکن است از کار هایی مثل ورزش کردن، ارتباط با دوستان، فیلم دیدن و … لذتی نبرد. روانشناسان به این پدیده “فقدان لذت” می گویند. این کاهش علاقه باعث می شود که فرد تنها تر شود و وضعیت او بدتر شود.

از دیگر نشانه های افسردگی می توان به تغییر در ساعات خواب، احساس خستگی، تغییر وزن، احساس درد و… اشاره کرد.

انواع افسردگی

انواع افسردگی بر اساس شرایط محیطی، سن، موقعیت اجتماعی و نوع حوادث در افراد دیده می شود. برخی از انواع افسردگی علائم مشخصی دارند و برخی دیگر خاموش هستند. برخی از انواع افسردگی بسیار خطرناک هستند و در شخص اختلالات گسترده ای ایجاد می کنند و اگر به موقع اقدام صورت نگیرد نتیجه غیر قابل جبرانی خواهد داشت.

برخی از افراد فکر می کنند که افسردگی همان غمگین بودن است. اما غم تنها یکی از بخش های انواع افسردگی محسوب می شود.

یکی از انواع رایج افسردگی در بین زنان، افسردگی پس از زایمان می باشد، در این بیماری فرد به قدری دچار تغییر خلق و خوی می شود که حتی در مراقبت از فرزند خود نیز دچار مشکل است.بی حوصلگی، دید منفی نسبت به اندام خود و سختی در انجام ساده ترین کارها از علائم شایع این بیماری می باشد.

افسردگی 9 نوع مختلف دارد.برای مشاهده انواع آن، این مطلب را مطالعه کنید 👈9 نوع افسردگی

آیا افسردگی درمان دارد؟

خبر خوب این است که افسردگی قابل درمان است. گزینه های درمانی زیادی وجود دارد، از جمله انواع مختلف روان درمانی، دارو درمانی، ورزش و رژیم غذایی. نوروفیدبک یک درمان جدیدتر و نوآورانه است که با پیشرفت فناوری به ظهور رسیده است.

هرچه بیشتر درباره افسردگی خود آگاهی داشته باشید، بهتر می توانید مناسب ترین گزینه درمانی را برای خودتان انتخاب کنید. هیچ دو نفری به طور یکسان تحت تأثیر افسردگی قرار نمی گیرند و به همین دلیل هیچ درمان واحدی برای معالجه همه وجود ندارد.

اگر هنوز برای درک و یا درمان افسردگی خود کمکی دریافت نکرده اید، اولین قدم، ملاقات با یک متخصص اعصاب است تا به شما کمک کند بتوانید علائم، علت آنها و گزینه های درمانی مناسب را درک کنید.

در صورتی که در حال حاضر تحت درمان نیستید، می توانید برای یکی از پزشکان ما در کلینیک “مغز من”  نوبت بگیرید تا این اولین قدم را بردارید. آنجا می توان گزینه های مختلف درمانی را مورد بحث قرار داد.

اگر به نوروفیدبک علاقه مند هستید، درمانگران ما می توانند در مورد اینکه این روش درمانی چیست و اینکه آیا شما کاندید خوبی برای آن هستید یا خیر، با شما صحبت کنند. نوروفیدبک اغلب توسط افرادی مورد آزمایش قرار می گیرد که سایر روشهای درمانی مانند دارو و/یا روان درمانی را، بدون موفقیت، امتحان کرده اند.

ویژگی منحصر بفرد نوروفیدبک این است که نه تنها به شما برای مقابله با علائم آموزش می دهد، بلکه عملکرد اساسی مغز را که باعث علائم شما می شود هدف قرار می دهد. در ملاقاتی که انجام می شود، همکاران ما در مورد همه گزینه ها و ترکیب های درمانی که در اینجا، کلینیک مغز من، ارائه می دهیم، با شما گفتگو خواهند کرد.

اگر افسردگی را درمان نکنیم چه اتفاقی می افتد؟

خیلی از افراد فکر می کنند که افسردگی همانند بیماری هایی مثل سرماخوردگی خود بخود درمان می شود و اقدامی برای رفع مشکل خود نمی کنند. اما خبر بد برای این افراد این است که افسردگی به خودی خود قابل درمان نیست و نیاز به راهکارهای درمانی دارد.

در صورتی که با این موضوع به صورت سهل انگارانه برخورد گردد ممکن است عواقب خطرناکی از قبیل خودکشی و مرگ را برای بیمار به همراه داشته باشد.

امروزه راه های درمانی زیادی برای این بیماری وجود دارد و حتی روش های درمانی پیشرفته ای مورد استفاده قرار میگیرند که کاملا بدون عوارض می باشند و گاها هیچ دارویی هم مصرف نخواهید کرد.بنابراین بهترین کار این است که همین امروز اقدام کرده و بیماری خود را درمان کنید.

 

الگوهای مغزی و افسردگی
الگوهای مغزی و افسردگی

علت افسردگی چیست؟

برخی از افراد خودشان علت افسردگی خودشان هستند! مثلاً غصه خوردن بیش از حد سبب بروز یک سری اشتباهات ناخوشایند در شخص می شود و بخشی از مهمترین علت افسردگی است. این موضوع برای فرد موقعیت مصیبت آوری را ایجاد می کند. خطاهای فکری و یا انحرافات شناختی از موضوعاتی است که سبب بروز افسردگی خواهد شد و افسردگی را شدید تر می کند.

الگوهای مغزی و افسردگی

مطالعات QEEG نشان داده اند که در افسردگی، معمولا ناحیه چپ جلوی مغز غیرفعال است و به ویژه، تفاوت هایی در فعال سازی آلفای جلوی سمت چپ و راست نشان داده می شود(عدم تقارن). این عدم تقارن، با غم و اندوه، کاهش انگیزه و مشکلات تمرکز همراه است. معمولا برای بیمارانی که این ویژگی ها را نشان می دهند، نوروفیدبک با فعال سازی ناحیه سمت چپ جلو شروع می شود. البته، گاهی آموزش هر دو طرف مغز در کنار هم نیز می تواند مفید باشد.

 

راه های نجات از افسردگی

راه های نجات از افسردگی بسیار زیاد می باشد ولی شما در مراحل اولیه و با ساده ترین راهکارها می توانید آن را درمان کنید. برای این کار حداقل کارهایی که باید انجام دهید شامل موارد زیر است:

  • از محیطی که انرژی منفی می گیرید، دور بمانید.
  • محیطی را پیدا کنید که حس آرامش و شادی را به شما القا کند.
  • شرایط غیر قابل پیش بینی را بپذیرید و آن را درک کنید.
  • هر اتفاقی که می افتد، آن را سخت نگیرید و دید خود را نسبت به آن مثبت کنید.
  • لیستی تهیه کنید از فعالیت های جدیدی که دوست دارید انجام دهید.
  • اگر لازم بود و احتیاج داشتید به پزشک و یا روانشناس بالینی مراجعه کنید.

چه انتظاری از نوروفیدبک می توانید داشته باشید؟

افرادی که تحت درمان با نوروفیدبک قرار گرفته اند، به سرعت متوجه می شوند که انرژی بیشتری دارند و احساس انگیزه بیشتری می کنند. با آموزش بیشتر، آنها همچنین متوجه می شوند که احساسات آنها پایدارتر به نظر می رسد و احساس اضطراب یا ناراحتی نمی کنند. شادمانی آغاز و پدیدار می شود و آنها خود را در حالی باز می یابند   که قادرند با روش فعال تری در زندگی مشارکت کنند.

دکتر مهدی دهقانی متخصص مغز و اعصاب

بعضی از مقالات و مطالعات انجام شده در مورد اثر درمانی نوروفیدبک بر مبتلایان به افسردگی:

 

Does neurofeedback, in addition to pharmacotherapy, relieve depression symptoms in adults? (2020) Kachelman, Adam DO; Fashner, Julia MD, MPH Evidence-Based Practice: January 28, 2020
Neurofeedback and Biofeedback for Mood and Anxiety Disorders: A Review of Clinical Effectiveness and Guidelines (2017) Banerjee S, Argáez C. Canadian Agency for Drugs and Technologies in Health; 2017 Nov 13.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.