علائم و نشانه های افسردگی چیست؟

8 تا از علائم و نشانه های افسردگی【مهم ترین ها】2023

اگر احساس می کنید علائم و نشانه های افسردگی را دارید و نمی دانید که آیا باید برای درمان به پزشک مراجعه کنید یا خیر، پیشنهاد میکنیم این مقاله را با دقت بخوانید. ممکن است علائم و نشانه هایی که در خود دیده اید فقط با علائم افسردگی مشابه باشد و شما هیچ بیماری نگران کننده ای نداشته باشید. گرچه افسردگی هم بیماری قابل درمانی است و جای هیچ نگرانی ندارد.

افسردگی چیست؟

افسردگی یا Depression از اختلالات رفتاری است که همراه با عصبانیت، غم و ناراحتی است. انسان افسرده در انجام فعالیت های روزانه ی خود دچار مشکل است. این اختلال می تواند میزان بازدهی و کارایی فرد را کاهش بدهد و رفتار های شما را عوض کند.

افسردگی چیست؟

نشانه های مهم افسردگی چیست؟ (8 تا از نشانه های اصلی افسردگی نرمال)

فقدان لذت

فرد افسرده دیگر علاقه ای به چیز هایی که قبلا دوست داشت، نشان نمی دهد. مثلا ممکن است از کار هایی مثل ورزش کردن، ارتباط با دوستان، فیلم دیدن و … لذتی نبرد. روانشناسان به این پدیده “فقدان لذت” می گویند. این کاهش علاقه باعث می شود که فرد تنها تر شود و وضعیت او بدتر شود.

کاهش علاقه به روابط جنسی

افرادی که دچار بیماری افسردگی هستند، متاسفانه اکثرا تمایلی به رابطه جنسی نیز ندارند و همین مورد می توانید یکی از نشانه های مهم این بیماری باشد، علاوه بر این اگر شما از داروهای ضد افسردگی  استفاده می کنید، ممکن است به دلیل عوارض برخی از این داروها نیز میل به رابطه جنسی نداشته باشید.

به همین دلیل بهتر است موقع مراجعه به پزشک و در صورت داشتن این مشکل، آن را مطرح کنید تا داروهایی را برای شما تجویز کند که این عوارض را نداشته باشند.

احساس خستگی دائمی

افراد افسرده مدام حس خستگی دارند که همراه با التهاب است. افراد افسرده دچار تنبلی، خستگی و ضعف جسمانی هستند. خستگی به معنای لکنت در کلام، حرکت آهسته ی بدن و بی حال بودن است.

اختلالات افسردگی و ناراحتی اعصاب، بیشترین رواج را در بین اختلالات مربوط به روان دارد. این بیماری بسیار عمومی و شایع است.
افسردگی اگر درمان نپذیرد، ممکن است تشدید یابد و وضعیت شما را بدتر کند. اما اگر اقدام به درمان این بیماری کنید، کاملا بهتر شدن و با نشاط شدن حال خود را حس می کنید.

پریشانی و بی قراری

اگرچه افسردگی در اغلب موارد خود را با سستی و بی­‌رمقی و کاهش واکنش و فعالیت نشان می­‌دهد، گاهی نیز ممکن است به­ صورت پریشان حالی و بی‌­قراری ظاهر شود. یک تحقیق نشان داد نزدیک به یک سوم افراد مبتلا به اختلال افسردگی عمده، علائم پریشانی و بی‌­قراری فیزیکی از خود نشان می­‌دهند. این علائم افسردگی از مشت کردن دست و تکان دادن پا تا فوران خشم متغیر است. همین‌­طور ممکن است فرد نتواند یک جا بند شود.

احساس درد

افراد افسرده گاهی دچار مشکلات گوارشی مثل معده می شوند. درد مفصل و کمر از دیگر مشکلات این افراد است. تغییر مواد شیمیایی در مغز بر بدن تاثیر می گذارد و ممکن است باعث ایجاد درد شود. سیگنال های درد در اختلال افسردگی، حساس تر و قوی تر می شوند. افراد افسرده ممکن است بیش از حد به درد در بدن خود توجه کنند که در این صورت درد افزایش می یابد و بیشتر حس می شود.
افسردگی ممکن است پس از مدتی بازگردد. این بیماری ممکن است پس از مدتی طولانی بازگردد یا در دوره های کوتاه مشاهده شود. گروهی هم وجود دارند که افسردگی مزمن را تجربه می کنند.

تغییر وزن

افراد افسرده کمتر از حالت عادی غذا می خورند و یا ممکن است پرخوری عصبی داشته باشند. هر دو حالت باعث تغییر زیاد در وزن فرد می شود. مصرف غذا های کربوهیدرات دار باعث افزایش سروتونین در مغز به طور موقت می شود و سروتونین باعث ایجاد شادی می گردد.

احساس نا امیدی

یکی دیگر از علائم افسردگی و ناراحتی اعصاب اختلال نا امیدی است. این حس از بدترین علائم این بیماری است. ناامیدی روند درمان را مختل و یا کند می کند. این حس حتی باعث خودکشی می شود. ناامیدی باعث افزایش شدت اختلال افسردگی می شود.

اختلالات خلق و خو

افراد افسرده بی قرار و خشن دیده می شوند. ناراحتی اعصاب حتی می تواند باعث تشدید علائم افسردگی شود. اگر به سرعت عصبانی می شوید، برای درمان این حالت باید به مشاور یا روانشناس مراجعه کرد.

نشانه هاي افسردگي شديد

علائم افسردگی شدید

علائم افسردگی شدید تقریبا همان علائمی است که در بالا به آن ها اشاره شد. تشخیص اینکه فرد دچار افسردگی حاد و شدید می باشد تنها توسط پزشک و با انجام آزمایشات مختلف امکان پذیر است.

آیا درمان قطعی برای افسردگی شدید وجود دارد؟ پاسخ دکتر را بخوانید!

اما ممکن است افرادی که به افسردگی شدید مبتلا هستند، علائم زیر را داشته باشند:

  1. فکر کردن به مرگ : معمولا افرادی که اقدام به خودکشی می کنند، از افسردگی شدید رنج می برند و اگر همچین علامتی در خود یا اطرافیانتان می بینید خیلی زود و قبل از اینکه کار از کار گذشته باشد اقدام به درمان کنید.
  2. احساس پوچی و بی ارزشی
  3. عصبانیت و خشمگین بودن
  4. احساس غم و مصیبت
  5. رفتارهای خشونت آمیز
  6. اقدامات بی پروا در رانندگی، تفریحات و…
  7. و…

نشانه های افسردگی در زنان چیست؟

زنان ممکن است دچار سندروم پیش از قاعدگی بشوند و در این وضعیت احساس ضعف اعصاب می کنند. بسیاری از زنان هم پس از زایمان، دچار افسردگی پس از زایمان می شوند. در این حالت زنان ممکن است دارای افکاری مثل آسیب رساندن به نوزاد بشوند. احساس اضطراب شدید، بی خوابی وگریه از دیگر علائم افسردگی در زنان است.

نا امیدی شدیدترین و شایع ترین علائم افسردگی در زنان محسوب می شود. به طوری که افراد احساس بدی در ذهن خود دارند و فکر می کنند در آینده هیچ چیز و هیچ کس انتظارشان را نمی کشد.

امید به آینده در این افراد به نقطه صفر رسیده است و این موضوع باعث می شود که رویکرد نامناسب برایشان ایجاد کند. بهتر است بدانید که نا امیدی آخر دنیا نیست!

یک سری رفتارها از افراد بروز می کند که در صورت پر تکرار شدن، بخشی از علائم افسردگی در زنان خواهد بود!

لذت نبردن از علایق و سرگرمی های گذشته

یکی از مهمترین علائم افسردگی در زنان، لذت نبردن از زندگی است! آنها این تصور را دارند که هیچ چیز زندگی برایشان جذابیت ندارد. توقع داشتن بهترین خانه، بهترین ماشین، موفقیت در شغل و … از مواردی است که سبب می شود این افراد از علایق و سرگرمی های معمول خود لذت نبرند. در این صورت گله می کنند و نگران هستند و البته ناراضی و بسیار ناراضی!

علائم افسردگی در زنان

مشکل در تمرکز طولانی مدت

بررسی ها نشان می دهد بانوانی که درگیر افسردگی هستند نمی توانند تمرکز خوبی داشته باشند. مثلاً در رانندگی بی دقت هستند, در صورتی که شاید ده سال است که راننده هستند و همه فنون را به خوبی می دانند. اما باز هم فراموش می کنند و یا حواس پرت دارند. این افراد در تمرکز طولانی مدت بسیار مشکل دارند و شرایط برایشان دشوار دنبال می شود.

احساس بی ارزشی و ایرادگیری شدید

بانوانی که همیشه جلوی آینه هستند و از ظاهر خود ایراد می گیرند و یا تحصیل و سواد و هنر خود را بی ارزش تلقی می کنند ممکن است درگیر افسردگی باشند.

احساس بی ارزشی مهمترین بخش از علائم افسردگی در زنان محسوب می شود و باعث می شود که افراد از حضور در جمع فراری باشند و احساس نامطلوبی داشته باشند. این حس در ذهن آنها مشکلات زیادی ایجاد می کند.

مثلاً اعتماد به نفس در این افراد به قدری ضعیف است که گاه ارتباط گیری ساده با سایرین برایشان دشوار می شود.

عصبانیت و خشم بی مورد

یکی از شدیدترین علائم افسردگی در زنان، مخصصا زنان جوان و مجرد، این است که با صداهای معمولی دچار خشم زیاد می شوند. مثلاً صدای بهم خوردن درب، کلید و یا چک چک آب روی ذهن آنها تاثیرات مخرب دارد و مشکلات زیادی ایجاد می کند. عصبانیت و خشم در ذهن بانوان باقی می ماند و مشکلساز می شود.

عصبانیت و خشم بی مورد در افسردگی زنان

نداشتن امید به آینده

ناامیدی شایع ترین علائم افسردگی در زنان محسوب می شود. به طوری که احساس بدی در ذهن خود دارند و فکر می کنند در آینده هیچ چیز و هیچ کس انتظارشان را نمی کشد. امید به آینده در این افراد به نقطه صفر رسیده است و این موضوع باعث می شود که رویکرد نامناسب برایشان ایجاد کند. بهتر است بدانید که ناامیدی آخر دنیا نیست!

گریه های بی دلیل

از دیگر علائم افسردگی در زنان، اشک ریختن بی دلیل است! هر چیز ساده ای سبب گریه و اشک کردن در این زنان می شود و باعث می شود که حس و حال عجیب و غریبی داشته باشند و وقتی دلیل این موضوع را سوال کنید اطلاعات درستی در این زمینه ندارند!

گریه های بی دلیل زنان علت افسردگی

 

یک سری علائم افسردگی در زنان وجود دارد که به صورت عارضه های جسمی نشان می دهد و بهتر است دقت لازم در این زمینه صورت بگیرد:

دردهای فیزیکی مانند سردرد و کمردرد

یکی از مهمترین علائم افسردگی در زنان دردهایی است که در ناحیه سر و کمر ایجاد می شود. سردردهایی که هیچ دلیل جسمی ندارد و یا سنگینی سر که پزشک تشخیص بیماری جسمی برای فرد نمی دهد.

از سوی دیگر گاه افسردگی به قدری حاد است که سبب بروز درد در ناحیه کمر می شود و یا مشکلات گوارشی برای شخص ایجاد می کند این دردهای مزمن رفته رفته بیشتر و بیشتر می شود و مشکلات زیادی به همراه خواهد داشت.

در این موارد پزشک ابتدا به بررسی علل جسمی می پردازد واز روشهای تصویربرداری, نظیر MRI ، استفاده میکند. وقتی بررسی های جسمی سالم باشد، عللی نظیر افسردگی مطرح میشود.

برای بررسی وجود افسردگی علاوه بر شرح حال و مصاحبه بالینی، انجام نقشه مغزی (QEEG) به تشخیص کمک می کند و نواحی مغزی دچار اختلال عملکرد را نشان می دهد.

خستگی شدید

بارها دیده شده که بانوان احساس خستگی زیاد از انجام کارهای روزانه دارند. یک جارو زدن ساده برایشان حکم کار بسیار سنگین را دارد و باعث می شود که روی ذهنشان تاثیر بگذارد. خستگی شدید در افراد آثار عجیب و غریبی به همراه دارد و باعث می شود که ذهن در بسیاری از شرایط درگیر موارد عجیب و غریب شود.

خستگی شدید در زنان
خستگی که بدون دلیل و افراطی باشد، معمولا بخشی از علائم افسردگی در زنان محسوب می شود.

کاهش مداوم اشتها

نداشتن اشتها یکی دیگر از علائم افسردگی در زنان محسوب می شود. این بانوان معمولاً در دوران افسردگی پیش از قاعدگی، غذای خود را کم می کنند، یعنی میلی به غذا خوردن ندارند و این موضوع روی ذهنشان آثار بدی می گذارد. حقیقت امر این است که افسردگی روی دستگاه گوارش افراد اثر می گذارد و سبب بروز حس سیری و یا گرسنگی افراطی می شود.

علائم پنهان افسردگی در زنان که شاید ندانید!

حقیقت این است که یک سری علائم افسردگی در زنان وجود دارد که چندان مشخص نیست. یعنی شخص زندگی عادی خود را دنبال می کند اما گاه حس بدی پیدا می کند و یا درگیر مشکلاتی می شود که برایش دردسر ساز است. اینطور که بررسی ها نشان می دهد موقعیت افسردگی در زنان متفاوت از آقایان است.

مثلاً شخص تا دیروز به راحتی به فرزند خود بازی می کرد و حوصله زیادی برای زندگی داشت، اما امروز گوشه گیر شده و به یک نقطه فکر می کند. البته که موقعیت افسردگی در زنان به نسبت سایر افراد فرق می کند. برخی از افراد هستند که برچسب افسردگی را شاخص عجیب و غریبی برای خود می دانند و برخی دیگر، علی رغم افسردگی، سعی می کنند شرایط را عادی جلوه دهند.

علائم افسردگی در مردان چیست؟

مردان بیشتر از زنان از افسردگی خود خجالت می کشند. بنابراین این اختلال را از بقیه مردم پنهان می کنند. این قشر ممکن است برای رهایی از علایم به مصرف مواد مخدر روی بیاورند. آمار خودکشی مردان افسرده بسیار بیشتر است. خیانت، احساس تنهایی و طلاق از علت های این اختلال است.

علائم افسردگی در جوانان و نوجوانان

کودکان ممکن است دچار بیش فعالی، اضطراب، اختلال یادگیری و … شوند. در این صورت احتمال ابتلا به افسردگی افزایش می یابد. کودکان معمولا حس درد دارند و از احساسات خود حرف نمی زنند.
نوجوانان افسرده ممکن است دچار افت تحصیلی، مصرف مواد مخدر و … شوند. سومین عامل مرگ در نوجوانان خودکشی است.

این مطالب را هم حتما بخوانید!

درمان افسردگی در نوجوانان دختر

علائم افسردگی در نوجوانان دختر

نشانه های مهم افسردگی در بزرگسالان و کهنسالان

افراد کهنسال افسرده معمولا پیگیر درمان نمی شوند زیرا افسردگی را از نشانه های سن خودشان می دانند. این افراد معمولا تلاشی برای درمان افسردگی خود نمی کنند. علائم شدید این اختلال در این قشر شامل کم حافظه شدن، درد داشتن در نقاط مختلف بدن، فشار خون بالا و سکته است.

علائم جسمی افسردگی

علائم جسمی افسردگی چیست؟

تغییرات وزن: با پرخوری یا بی اشتهایی تغییرات شدید در وزن افراد افسرده به وجود می آید. در این حالت وزن این افراد کاهش یا افزایش می یابد.

احساس درد در نقاط مختلف بدن

افراد حین افسردگی احساس درد مبهم در نقاط مختلف بدن خود دارند که این احساس درد، حس ناخوشایندی دارد.
مشکلات گوارشی: افراد افسرده ممکن است دچار درد در معده شوند.

آیا تغییر در ساعات خواب، از علائم افسردگی است؟

ساعت خواب افراد افسرده کاهش می یابد و تعداد زیادی از آن ها، مشکل بی خوابی دارند. اضطراب در فرآیند به خواب رفتن و داشتن خواب عمیق اختلال ایجاد می کند. افرادی که کمبود خواب دارند، در روز بیشتر می خوابند و یا قهوه می خورند که باعث افزایش مشکلات خواب شب می شوند. این افراد برای فرار از مشکلات روزمره به خواب پناه می آورند.

البته ممکن است برخی از افراد افسرده نیز دچار خواب بیش از حد شوند.

در صورتی که مشکل اصلی شما فقط این مورد می باشد، ممکن است این اختلال نشانه بیماری ها یا مشکلات دیگری باشد و فقط با اختلال در خواب نمی توان گفت که شما فرد افسرده ای هستید.

سردرد و میگرن

سردرد و میگرن از دیگر علائم جسمی افسردگی است.

احساس درد در قفسه ی سینه

فرد افسرده ممکن است در قفسه ی سینه ی خود دچار احساس درد بشوند. مثلا تیر کشیدن قلب از این علائم جسمی افسردگی است.
داشتن مشکلات مربوط به پوست: پوست افراد افسرده شادابی خود را از دست می دهد و ممکن است بیش از حد چرب و یا بیش از حد خشک شود.

علائم و نشانه های افسردگی پنهان

علائم افسردگی پنهان

  • پنهان کردن احساس غم و شاد نشان دادن خود
  • اختلالات غذایی
  • احساس عصبانیت
  • بی تفاوت بودن به مسائل
  • احساس خستگی شدید
  • مشکلات خواب
  • ابراز شدید احساسات
  • فلسفه بافی های غیر عادی

علائم شروع افسردگی

  • عدم تمرکز
  • خستگی
  • بی خوابی
  • بدبینی
  • ناامیدی
  • احساس گناه داشتن
  • لذت نبردن
  • بی علاقگی
  • درد داشتن
  • سردرد
  • مشکلات معده
  • اضطراب
  • استرس
  • احساس پوچی
  • پرخوری
  • بی اشتهایی
  • احساس بی فایده بودن
  • عصبانیت و خشونت
  • گرفتگی عضلات

علائم افسردگی خفیف چیست؟

علائم و نشانه های افسردگی خفیف نیز همانند علائمی است که در ابتدار مقاله برای افسردگی رایج معرفی کردیم، با این تفاوت که اگر دیدید فردی قبلا این علائم را نداشت و به یکباره تغییراتی در وی ایجاد شده است که برخی از این علائم در شخص دیده می شود، احتمالا این فرد دچار افسردگی خفیف شده است.

 

10 پاسخ
  1. حسن یوسفی
    حسن یوسفی گفته:

    باسلام. بله من خودم از افسردگی شدید رنج میبرم و همه این علائم تقریباً در من دیده می شود من از این مقاله خیلی خوشم اومد و از نویسنده آن خیلی متشکرم ممنون و سپاس

    پاسخ
    • دکتر مهدی دهقانی
      دکتر مهدی دهقانی گفته:

      ممنون جناب یوسفی عزیز . انشالله که زودتر بهبودی خودتون رو به دست بیارید. میتونید با مطب تماس بگیرید تا همکاران ما شما رو راهنمایی کنن
      ۰۲۱-۴۴۴۷۷۴۶۷
      ۰۹۳۸۳۱۱۷۷۱۱

      پاسخ
  2. رضا
    رضا گفته:

    سلام
    بندە اکثر این علایم مربوط بە افسردگی را دارم ،چون من شهرستانم خواستم مطلع بشم کە چگونە میتونم یک ارزیابی دقیق از خودم داشتە باشم وآیا درمان غیر حضوری هم ممکنە؟

    پاسخ
    • دکتر مهدی دهقانی
      دکتر مهدی دهقانی گفته:

      سلام. میتونید با مطب تماس بگیرید تا همکارامون راهنماییتون کنن
      ۰۲۱-۴۴۴۷۷۴۶۷
      ۰۹۳۸۳۱۱۷۷۱۱

      پاسخ
  3. فاطیما
    فاطیما گفته:

    باسلام .. خیلی ممنون از اطلاعات خوبتون ،متاسفانه من تمام این علاِم رو بطور شدید دارم و خیلی وقته که تمام این احساسات در من هست اما مشکل اینه که شرایط رفتن پیش روانپزشک رو ندارم و هرچقدر خودم برای بهبودش تلاش میکنم فقط برای دو سه روز حالم بهتر میشه و بعدش دوباره تمام اون حالات برمیگرده و واقعا نمیدونم باید چیکار کنم و خیلی خستم از تلاش های پی در پی ایی که برای بهبودم انجام دادم ولی هیچکدوم جواب نداد .. این مشکل باغث شده تا انگیزه ای برای ادامه نداشته باشم و هیچ کار مفیدی انجام ندم .. خیلی به خودکشی فکر کردم ولی هیچوقت نمیتونم انجامش بدم چون میدونم بالاخره خوب میشم و این دوران تموم میشه ولی نمیدونم کی 🙂

    پاسخ
    • دکتر مهدی دهقانی
      دکتر مهدی دهقانی گفته:

      سلام. افسردگی یک بیماری است و علت ایجاد آن، تغییر کردن عملکرد مغز است. پس این تصور که مساله مهمی نیست و با کمی تلاش رفع خواهد شد، اشتباه است. افسردگی نیاز به درمان پزشکی دارد و با صبر کردن و اهمیت ندادن، رفع نخواهد شد. البته درمانهای مختلفی برای افسردگی وجود دارد. مثل درمان دارویی، درمان بدون دارو نوروفیدبک. برای مشاهده روش درمان بدون دارو مقاله نوروفیدبک چیست را مطالعه کنید. و روان درمانی (مشاوره). اینکه کدام درمان انجام شود، بستگی به همفکری بیمار با پزشک دارد.

      پاسخ
    • حسام
      حسام گفته:

      سلام، بنده چند روز پیش بهم پنیک اتک دست داد الان تقریبا پنج روزه به صورت عواقب به جا مونده از اون یک استرس خاصی توی من موج میزنه بی‌حالی و استرس خفیفی دارم چند نشانه اولیه به غیر از بی امیدی و احساس پوچی رو دارم. دکتر برام قرص ضد اظطراب دوز پایین تجویز کرده آیا حتما نیازه مصرف کنم؟

      پاسخ
      • دکتر مهدی دهقانی
        دکتر مهدی دهقانی گفته:

        سلام. اگر کسی هیچگونه سابقه مشکل مربوط به اعصاب نداشته باشد و فقط یکبار حمله پانیک را تجربه کند، ممکن است درمان نکنیم. ولی احتمالا پزشکتان به این نتیجه رسیده که شما از قبل علائم اضطراب یا افسردگی داشته اید و الان میخواهد با تجویز دارو، زودتر جلوی تکرار بیماری و مزمن شدن آنرا بگیرد

        پاسخ
  4. اسما
    اسما گفته:

    سلام من اسمام ۱۸ سالمه و اهل ارومیم. ی زمانی افسردگی گرفته بودم اما بهتر شدم خداروشکر، ولی اومدم یکم با حرفام کمکتون کنم درسته از زندگی نا امید شدین هزار بار ارزوی مرگو میکنید احساس پوچی میکنید درکتون میکنم ولی هیچوقت امیدتونو از دست ندین نا امید نشین با زمان پیش برین ،زمان کمکتون میکنه ک قشنگیای زندگی سراغتون بیاد حتی بهتر از قبل، زندگی مشکلات داره سختی داره ولی اینجا چیزی ک مهمتره امید شماست ک امیدتونو از دست ندین. آنقدر روی خودتون کار کنید خودتونو محکم قوی کنید ک تو مشکلات سخت هم بتونید وایسید طوری ک ناراحتتون نکنه خونسرد باشین امید چیزیه ک هرکسی نمیتونه داشته باشتش پس اگه تو مشکلات سخت هم شما هنوز امید دارید مطمعن باشین ک ادم بسیار قوی و محکمی هستین ک هرکسی ارزو میکنه ک مثل شما باشه قول میدم ک اگه جا نزنیدو محکم باشین قشنگیای زندگیتونم میرسه از کسایی ک بهتون انرژی منفی میدن حرفای منفی میزنن دوری کنید یا بهشون بگید ک این حرفارو نزنن حتی خودتون از حرفای منفی انرژی منفی دوری کنید از حرفایی ک انرژی منفی میدن نزنید از نظر من کلمات زندن هر حرفی ک میزنی سرت میاد پس همیشه مثبت اندیش باش روحیتو تقویت بده ب اطرافیانت انرژی مثبت بده هر روز صبح پا میشی ب خدت بگو امروز بهترین روزمو شروع میکنم مدیتیشن انجام بده خلا ذهنی برای خدت انجام بده کمکت میکنن خودتو دوس داشته باش اگه تو این جهان هستی پس دلیلی داره زندگیت معنایی داره فقط راه روش زندگی کردنت اشتباهع ک خدا میخاد با بعضی از کارا ک تو بهشون میگی مشکل اگاهت کنه ک روش زندگیتو تغییر بدی❤هرکسی ک اینو میخونه من دوست دارم؛ وقتمو گزاشتم ک بتونم با حرفام کمکی برات کرده باشم و دوس دارم ک راه روش غلط زندگیتو تغییر بدی دوست عزیز❤تو میتونی میدونم ک میتونی نزار ادمای بی ارزش دورو برت ترو ازیت کنن تو ارزشت خیلی زیاده اونان ک بی ارزشن خودشون خبر ندارن هیچوقت نزار ک فک کنن ضعیفی❤نور امیدتو تو دلت روشن کن طوری ک هیچوقت خاموش نشه حتی اگه خاموشم شد مطمعن باش ک ی روزپر نور تر از قبل روشنش میکنی❤

    پاسخ
    • دکتر مهدی دهقانی
      دکتر مهدی دهقانی گفته:

      ممنون از شما اسمای عزیز بابت به اشتراک گذاری حس خوبتون ❤❤❤

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.