ناتوانی های یادگیری (دیسلکسی)
فهم ناتوانایی های یادگیری و الگوهای مغزی
ناتوانی های یادگیری خود را در اشکال مختلفی از جمله ناتوانی های یادگیری عمومی، اختلالات خواندن (Dyslexia) و اختلال در ریاضیات نشان می دهند. معمولا در بیشتر موارد، الگوهای مغزی فرد مبتلا به ناتوانی یادگیری از افزایش فعالیت امواج آهسته مانند امواج مغزی آلفا، تتا و دلتا تشکیل می شود. افزایش حضور امواج آهسته در مغز فردی که دارای ناتوانی در یادگیری است، باعث ایجاد وقفه در مسیرهای عصبی، پس از ورود اطلاعات به مغز می شود. این وقفه های مغزی افراد مبتلا را تحت تأثیر قرار می دهد و باعث می شود تا احساس ناامیدی، اضطراب و تحریک پذیری کنند. خوشبختانه، نوروفیدبک با افزایش تکانه های الکتریکی در مغز، در عادی سازی عملکرد الگوهای امواج مغزی و بهبود ناتوانی های یادگیری، بسیار موفق عمل می کند. در زیر اطلاعات بیشتری کسب کنید.

ناتوانایی های یادگیری و الگوهای مغزی
چگونه نوروفیدبک می تواند به مهارتهای یادگیری کمک کند
نوروفیدبک با عادی کردن الگوهای مغزی که باعث بروز علائم شده اند، به درمان مغز فرد دارای ناتوانی در یادگیری کمک می کند. این کار می تواند از طریق افزایش فعالیت های مغزی، مانند افزایش فعالیت امواج مغزی بتا (امواج سریع)، که به طور معمول مغز این افراد فاقد آن است، صورت بگیرد. فعالیت موج بتا مسئول تفکر متمرکز، استدلال تقویت شده و احساس هوشیاری است. نوروفیدبک همچنین به تقویت ارتباطات مغز شما از طریق شبکه های عصبی کمک می کند، که این کار منجر به پردازش اطلاعات و متمرکز ماندن می شود.
افرادی که برای بهبود ناتوانی در یادگیری، درمان با نوروفیدبک را به اتمام رسانده اند، اغلب، همراه با بهبود علائمشان، متوجه بهبود توجه و حافظه کاری نیز می شوند. یک مطالعه موردی توسط Kirtley & Carmody، نشان داد که نوروفیدبک منجر به 400٪ بهبود در حافظه خواندن، افزایش 109٪ در توانایی خواندن و افزایش 250٪ در درک مطلب می شود (Kirtley & Carmody ، 2005).
بعضی از مقالات و مطالعات انجام شده در مورد اثر درمانی نوروفیدبک بر مبتلایان به اختلال یادگیری:
Biofeedback in pediatric populations: a systematic review and meta-analysis of treatment outcomes (2019) Katherine E Darling, Ethan R Benore, Erin E Webster, Translational Behavioral Medicine, , ibz124
Efficacy of Neurofeedback Training on Reading and Spelling Skills of 8 to 12 Years Old Children With Dyslexia. (2017) Raesi, Shekoofeh & Dadgar, Hooshang & Soleymani, Zahra & Hajjeforoush, Vahideh. Journal of Modern Rehabilitation. 10. 177-184. 10.18869/nirp.jmr.10.4.177.
Improvements in Spelling after QEEG-based Neurofeedback in Dyslexia: A Randomized Controlled Treatment Study. (2010). Breteler, M.H.M., Arns, M., Peters, S. et al. Appl Psychophysiol Biofeedback 35, 5–11
متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات.دارای مدرک دکتری عمومی از دانشگاه علوم پزشکی تهران و بورد تخصصی بیماریهای مغز و اعصاب و ستون فقرات از دانشگاه علوم پزشکی تبریز.
تلفن های تماس مطب : ۰۲۱-۴۴۴۷۷۴۶۷- ۰۹۳۸۳۱۱۷۷۱۱
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.