درمان جدید افسردگی(جدید ترین روش درمان افسردگی)2023

روش های درمان افسردگی متفاوت است، برخی روش ها نیاز به دارو ندارد، برخی دارد! در این مقاله در ابتدا جدید ترین روش درمان افسردگی را بررسی می کنیم و پس از آن داروهایی معرفی خواهیم کرد که جدیدترین تاییدیه از سوی وزارت بهداشت جهانی را به خود اختصاص داده است.
درمان افسردگی به روش لورتا نوروفیدبک، یکی از جدیدترین و ماندگارترین روشهای درمان افسردگی است. در این روش دارو یا اشعه ای استفاده نمیشود و لذا بدون عارضه است. درمان نوروفیدبک از مکانیسم خودتنظیمی مغز استفاده میکند تا مغز را تنظیم کرده و افسردگی را رفع نماید. این روش حدود سه ماه زمان میبرد ولی ماندگار است و نیاز به تکرار درمان در آینده ندارد.

همچنین در سال 2022، دارویی به نام اسکتامین توسط FDA آمریکا تایید شد که ظرف 24 ساعت اثر خود را بر روی افراد بیمار نشان می دهد که در ادامه نیز این دارو را معرفی خواهیم کرد.

درمان افسردگی به روش CBT

یکی از احساساتی که در بین افراد افسرده مشکل است، احساس نومیدی است! آنها هیچ هدفی در زندگی خود ندارند و از عالم و آدم دست کشیده اند. درمان افسردگی به روش سی بی تی شاید خیلی جدید نباشد اما بسیار کارآمد است. در این روش به بیمار کمک می شود تا بتواند از مسیر مثبت افسردگی خود را درمان نماید. سی بی تی نوعی درمان رفتار شناختی محسوب می شود.

درمان افسردگی

در این روش نیاز به یک فرد به عنوان کمک است. فردی که حوصله زیادی داشته باشد. او باید در مقابل شخص افسرده همه حواس خود را جمع نماید و به درد و دل های او گوش دهد. در واقع باید شرایط به شکلی پیش برود که انگار بار اولی است که فرد افسرده را ملاقات می کنید و بسیار مشتاق به شنیدن حرف های او هستید.

درمان افسردگی به روش سی بی تی کمک می کند تا اضطراب در شخص کاهش یابد و در نهایت به او احساس امنیت داده می شود. کسانی که درگیر اختلال ترس و آگورافوبیا هستند می توانند از این روش درمانی کمک بگیرند و شرایط را برای خود بسیار عالی پیش ببرند.

درمان افسردگی به روش CBASP

درمان افسردگی به روش CBASP تمرکز خود را روی تفکر، رفتار و برقراری ارتباط دوستانه می گذارد. در این روش روانشناس سعی می کند تا رفتارهای مختلف بیمار را آشکار سازی نماید و او را به چالش بکشد.

درمان افسردگی

در واقع درمانگر وضعیت رفتاری بیمار را مورد تحلیل قرار می دهد و تلاش می کند تا رویدادهای ناراحت کننده را از بیمار دور نماید. این روش پیامدهای مختلفی دارد و درمانگر می بایست رفتار و واکنش های بیمار را بسنجند. این روش معمولاً همراه با دارو می تواند تاثیر بیش از 73 درصد داشته باشد.

درمان شناختی بر پایه آگاهی

در این روش درمانگر سعی می کند واکنش های عصبی بیمار را بسنجد. دقت کنید که میزان استرس در افراد نشانه های متفاوتی دارد. برخی از آنها استرس های دوره ای را پشت سر می گذارند و در این زمینه بسیار ناراحت و نگران هستند.

درمانگر در این راستا یک سری چالش های جدید در دوره زمانی 8 هفته ای ایجاد می کند و به واسطه آن بیمار را در موقعیت های مختلف استرسی قرار می دهد.

در نهایت درمانگر می تواند از سطح استرس بیمار آگاه شود و بررسی نماید که بیمار در چه شرایطی در اوج استرس قرار می گیرد و دچار ضعف می شود. گاه درمانگر از روش هایی برای شبیه سازی موقعیت استرس برای بیمار استفاده می کند و سبب فشار بیشتری به او می شود.

در این روش تعلیمات جسمانی نیز مطرح شده است به طوری که سطح تنش های فیزیکی بیمار بررسی می شود و از عضلات بدن برای کمک به درمان افسردگی استفاده می شود.

تحریک مغناطیسی عصب جمجمه (rTMS)

در روش rTMS از فرایند غیر تهاجمی استفاده می شود به طوری که سلول های عصبی مغز به واسطه یک سری امواج مغناطیسی کوتاه تحریک خواهند شد. در این راستا یک حلقه سیمی بزرگ نیاز است که از جنس آهن ربایی تهیه شده است و می بایست نزدیک سر قرار بگیرد و سبب شود که امواج متمرکزی تولید شود.

این امواج از جمجمه عبور میکند و سبب تحریک خلق و خوی شخص می شود. این روش درمانی توسط سازمان غذا و داروی آمریکا به تایید رسیده است.

تحریک الکتریکی فراجمجمه ای (tDCS)

در این روش جریان الکتریکی بسیارضعیفی (در حد توان باتری کتابی) به پوست سر وارد میشود. این جریان ضعیف با تحریک کردن قشر مغز، باعث رفع افسردگی میشود. این روش هیچگونه تغییری در هوشیاری شما نمیدهد و بلافاصله بعد از چنین درمانی میتوانید حتی رانندگی کنید.

نوروفیدبک

این روش که به نوروتراپی هم معروف است، یکی از جدیدترین و ماندگارترین روشهای درمان افسردگی است. در این روش دارو یا اشعه ای استفاده نمیشود و لذا بدون عارضه است.

درمان افسردگی با نوروتراپی

درمان افسردگی با نوروفیدبک از مکانیسم خودتنظیمی مغز استفاده میکند تا مغز را تنظیم کرده و افسردگی را رفع نماید. این روش حدود سه ماه زمان میبرد ولی ماندگار است و نیاز به تکرار درمان در آینده ندارد. درمان لورتا تکنیک جدیدتری از نوروفیدبک است که سریعتر پاسخ می دهد و نیاز به جلسات کمتری دارد.

درمان افسردگی به کمک روش تای چی

این روش درمانی در ایران چندان رایج نیست اما بررسی ها نشان می دهد که فواید تای چی در درمان افسردگی بسیار زیاد است و به کنترل استرس و اضطراب منجر می شود. در این روش نیاز است که حداقل دو روز در هفته فنون تای چی تمرین شود.

این فنون مربوط به کشور چین بوده و سبب می شود که شوک عصبی از شخص دور شود و به طور کلی به لبخند زدن بیمار کمک زیادی می کند. این فنون با حرکات آرام صورت می گیرد و سبب کنترل روی تنفس می شود و در نهایت مدیتیشن خاص خود را دارد.

بررسی ها اینطور مشخص کرده است که افسردگی در سالمندان به کمک فنون تای چی برطرف می شود و سبب ایجاد حافظه قوی تر در آنها و کیفیت حیات خواهد شد.

جدیدترین داروی ضد افسردگی که 24 ساعته اثر می کند!

بگذارید همین حالا با شما اتمام حجت کنیم، یک بیمار که افسردگی او ثابت شده است اجازه استفاده از هیچ دارویی به صورت خودسرانه ندارد، حتی اگر داروی مورد نظر در همه سازمان های بهداشتی دنیا به تایید رسیده باشد.

بنابراین هدف ما صرفاً ارائه اطلاعاتی است که جدیدترین نوع داروی ضد افسردگی را به شما معرفی نماید. 5 ردیف دارویی اعم از فلوکستین، سیتالوپرام، سرترالین، پاروکستین و فلووکسامین مواردی هستند که جنبه مهارکننده دارند و درمانگر بر اساس شرایط بیمار اقدام به تجویز دارو خواهد کرد.

در ماه اوت سال 2022 نیز دارویی به نام اسکتامین توسط FDA برای درمان علائم افسردگی در بزرگسالان مبتلا به اختلال افسردگی اساسی (MDD) با افکار یا رفتار حاد خودکشی تایید شد. اسکتامین اولین و تنها داروی تایید شده ای است که علائم افسردگی را ظرف 24 ساعت پس از مصرف کاهش می دهد.برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این دارو اینجا کلیک کنید.

برخی از داروهای افسردگی برای درمان افسردگی فصلی استفاده می شوند و کمک می کند تا شخص سیگار را ترک نماید.
معمولاً SSRI و SNRI در لیست داروهای محبوبی قرار دارند که عوارض آنها به نسبت سایر داروها کمتر است و در لیست داروهای ضد افسردگی قدرتمند قرار گرفته است.
افسردگی در افراد شرایط وخیمی ایجاد می کند و اگر به موقع بررسی نشود دیگر هیچ یک از روش های درمانی تاثیر گذار نخواهند بود. پس زمان را غنیمت بشمارید!

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.