انواع افسردگی در زنان

8 تا از انواع افسردگی در زنان که باید بشناسید

در انواع افسردگی زنان ، اختلال فصلی معمولاً مربوط به فصل زمستان و پاییز است به طوری که شخص درگیر اضطراب شده و تحریک پذیری بالایی دارد و در طول روز به صورت غیر عادی خسته است. کمبود نور آفتاب طبیعی در این زمینه اهمیت زیادی دارد. این مدل از افسردگی معمولاً با نور درمانی بهبود می یابد.

افسردگی در زنان به نسبت مردان کمی متفاوت است. برخی از اختلالات افسردگی در بانوان پر رنگ تر است. در این مقاله انواع افسردگی زنان را مورد بررسی قرار می دهیم.

افسردگی پس از زایمان

شایع ترین انواع افسردگی زنان مربوط به حالت های عجیب روحی پس از زایمان است. به طوری که شخص احساس غم و ناراحتی می کند و سر در گم است. از سوی دیگر احساس خستگی شدید همراه با مادر است و فکر می کند بسیار تنها است و مسئولیت زیادی با او است. افکار ناامیدی در شخص به قدری قوی می شود که گاه به خودکشی فکر می کند.

افسردگی پس از زایمان

از سوی دیگر ترس از آسیب رساندن به کودک در شخص وجود دارد و فکر می کند هیچ وقت ارتباط درستی با کودک خود ندارد. این حالت از چند هفته تا چند ماه پس از زایمان ادامه دار است. درمان افسردگی پس از زایمان معمولاً شامل یک سری تکنیک های خاص و همینطور دارو درمانی است. بعد از کنترل شرایط حاد بیمار به کمک دارو، میتوان با روشهای غیر دارویی، مثل نوروفیدبک و tDCS، میزان نیاز به دارو را کاهش داد و حتی قطع کرد.

اختلالات عاطفی مربوط به فصل

بارها دیده شده که در یکی از فصل های سال احساس تنهایی بیشتری داریم و یا دل مرده هستیم و مکرر به خوابیدن فکر می کنیم و منفعل هستیم. در این راستا معمولاً اختلال عاطفی فصلی مورد بررسی قرار می گیرد.

این مدل از انواع افسردگی زنان معمولاً مربوط به فصل زمستان است. به طوری که شخص درگیر اضطراب شده و تحریک پذیری بالایی دارد و در طول روز به صورت غیر عادی خسته است. کمبود نور آفتاب طبیعی در این زمینه اهمیت زیادی دارد. این مدل از افسردگی معمولاً با نور درمانی بهبود می یابد.

آیا درمان قطعی برای افسردگی شدید وجود دارد؟ پاسخ دکتر را بخوانید!

افسردگی پیش قاعدگی

اختلال ملال پیش قاعدگی در بانوان بسیار شایع است به طوری که زنان را در طول نیمه دوم قاعدگی خود درگیر می کند. این رویکرد سبب می شود که نوسانات خلقی داشته باشند و درگیر اضطراب و افسردگی شوند. امید به زندگی در آنها به قدری کم می شود که ساده ترین حرف برایشان دردآور است و سریعاً به گریه ختم می شود.

افسردگی پیش قاعدگی

اختلال ملال پیش قاعدگی بخشی از سندرم پیش از قاعدگی محسوب می شود و علائمی نسبتاً شدیدتر دارد. اینطور که مشخص است افراد گاه در ارتباطات خود درگیر موضوعات مختلفی می شوند. این گروه در خوراک با اختلال روبرو می شوند و دچار بی میلی به غذا و یا پرخوری عصبی می شوند. از سوی دیگر درد در ناحیه پا و بیحالی نیز به سراغشان می آید.

افسردگی همراه با علائم جسمی

این حالت میتواند با سنگینی در دست و پاها همراه باشد. به صورتی که شخص احساس فلجی دارد. مثلاً فرد دچار خواب بیش از حد شده و یا دچار پرخوری می شود. این علائم هشدار دهنده هستند.

افزایش وزن و تحریک پذیری از موارد مهم در این مدل از افسردگی محسوب می شود. به طوری که حساسیت شدید بخشی از الگوی بلند مدت برای شخص محسوب می شود.

افسردگی به صورت موقعیتی

نام دیگر این افسردگی اختلال سازگاری است. به طوری که برای شخص حادثه ای استرس زا رخ می دهد و این موضوع در ذهن او باقی می ماند و شیوه زندگی او را تغییر می دهد.

مثلاً شخص یکی از عزیزان خود را از دست داده و یا درگیر طلاق شده است. در بین انواع افسردگی زنان این مدل از افسردگی به صورتی است که گاه در شخص به قدری پیشرفت می کند که نیاز به دارو و درمان های پیشرفته دارد. این اختلال در میزان کم مشکلی ایجاد نمی کند. اما معمولاً در موارد شدید دردسرساز است. غم و نگرانی و خشم بخشی از وجود شخص شده و در نهایت احتمال بروز یک سری موارد خطرناک است.

افسردگی دو قطبی یا شیدایی

بالا و پایین شدن های شدید خلقی مربوط به این نوع افسردگی است. به طوری که فرد در نیمه اول ماه دچار انرژی زیاد بوده و هیجانات عجیبی دارد، اما رفته رفته این حس به زندگی لاکپشتی تبدیل می شود.

افسردگی دوقطبی یا شیدایی

هجوم تند و پشت سر هم افکار بخشی از این اختلال بوده و ضعف در قضاوت مربوط به بخش دیگر کار است. این اختلال در بانوانی که سختی زیادی کشیده اند و یا کودکی بدی را پشت سر گذاشتند بیشتر رخ می دهد.

در بین انواع افسردگی زنان این مدل از افسردگی با خطر بالای خودکشی همراه است. یک سری داروهای تثبیت کننده خلقی وجود دارد که روی افکار شخص تاثیر می گذارد و سبب می شود احساس آرامش بیشتری داشته باشد.

افسردگی دوران بارداری

معمولاً بانوان در دوران تخمک گذاری، قاعدگی و وضع حمل درگیر یک سری اختلالات روحی و روانی هستند. این موضوع در یائسگی و عقیم شدن نیز ادامه دار است. در واقع یک سری نوسانات خلقی در آنها رخ می دهد که روی مغزشان تاثیر می گذارد و سبب بروز انواع افسردگی زنان در موقعیت مشخص می شود.

روحیه و احساس شخص تغییر می کند و علت آن بروز یک سری رابط های شیمیایی است. بیشتر بانوان در دوره قاعدگی با تغییرات جسمی و رفتاری همراه هستند و این موضوع حتی در روابط زناشویی آنها نیز تاثیر می گذارد.

افسردگی ناشی از فقر و پایین بودن سطح زندگی

موضوع دیگری که در خصوص انواع افسردگی زنان دیده می شود فقر و پایین بودن سطح زندگی است. به طوری که شخص را به سمت انزوا طلبی می کشاند. این موضوع سبب می شود تا احساس ناامیدی در شخص رخ دهد و ناراحت و ناراضی باشد.

موضوع دیگری که در خصوص موقعیت سطح زندگی می بایست بررسی شود سالخوردگی است. به طوری که بانوان در سنین بالا معمولاً از فرزندان خود جدا می شوند و حس می کنند بسیار تنها هستند.

افسردگی ناشی از فقط و سطح پایین زندگی

هویت و هدف زندگی در آنها گم می شود. در دوران پیری بروز یک سری اختلالات روانی در بانوان بسیار بیشتر از آقایان دیده می شود. نبود امکان بروز احساس افسردگی در افراد گاه مشکل ساز می شود و این موضوع در شخص با رویکرد متفاوتی نشان داده می شود.

یک موضوع بسیار مهم که باید در خصوص سطح زندگی بررسی شود این است که هدف از زندگی چیست و چطور می توان آن را دنبال کرد.
احساس خستگی دائم، لذت نبردن از زندگی، از دست دادن توانایی، کم خوابی و کم اشتهایی و همینطور اقدام به خودکشی در این دوره بیشتر دیده می شود. کم اشتهایی و شکایات مختلف پی در پی به نوبه خود روی احساس بدن افراد تاثیر بیشتری می گذارد و مشکل ساز می شود.

جمع بندی و سخن پایانی

افسردگی نیاز به درمان دارد و نباید به حال خود رها شود. درمانهای مختلفی برای افسردگی وجود دارد که دارو درمانی، مشاوره روانشناسی و درمانهای تکنولوژیک از آن جمله است. منظور از درمانهای تکنولوژیک روشهای بدون دارویی متل نوروفیدبک، rTMS و tDCS است. معمولا در این روشها ابتدا نقشه مغزی (QEEG) انجام شده و مشکل مغزی مکان یابی میگردد و سپس فرد تحت درمان قرار می گیرد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.