نوروتراپی چیست؟

نوروتراپی چیست؟

نوروتراپی شامل مجموعه ای از روش های درمانی نوروفیزیولوژیک است که بر تکنیک های اصلاح عملکرد مغز اشاره دارد. این تکنیک ها به طور کلی شامل یک سری روش های نوروفیدبک، بیوفیدبک و تحریک الکتریکی فراجمجمه ای می شود.

به زبانی ساده تر می توان گفت که نوروتراپی شامل یک سری روش های غیر تهاجمی است که به اصلاح عملکرد مغز کمک زیادی می کند. اضطراب، افسردگی، مشکلات خواب و نقص توجه از موارد مهمی است که مغز با آن درگیر است به این ترتیب نوروتراپی می توان یک روش قابل قبول محسوب شود.

نوروتراپی چه کمکی به مغز می کند؟

نوروتراپی یک روش درمانی است که کمک می کند تا اختلالات ذهنی و روانی بهبود یابد و کارایی مغز نیز بیشتر شود. به طور کلی نوروتراپی مستقیم و بی واسطه به سراغ مغز می رود.

این روش شامل یک سری تمرین های خاص است که البته روشمند هستند و سبب می شوند که مغز از وضعیت غیر طبیعی به حالت طبیعی باز گشت نماید. هدف اصلی در این روش تغییر شناخت و ذهنیت فرد و رفتار یا تغییرات بیوشیمیایی مغز است. در Neurotherapy هدف اولیه و اصلی این است که عملکرد مغز به شکل طبیعی و غیر تهاجمی اصلاح شود. پیشرفت دانش در خصوص عملکرد مغز و بسیار عالی است. به طور کلی روش های تکنولوژیک حوزه پزشکی در این زمینه بسیار هدفمند ظاهر شده است.

بیشتر بخوانید: درمان افسردگی با نوروتراپی

نوروتراپی بر اساس یک سری آموزه های علمی اجرا می شود و سبب تغییر در مغز خواهد شد. مغز یک نوع اندام یادگیرنده محسوب می شود. پس می تواند طبق یک سری اصول تغییر کند و درمان شود. در واقع Neurotherapy کمک می کند تا مغز یاد بگیرد. تغییر ذهنیت و شناخت و همینطور رفتار وابسته به تغییرات مغز است و باید طبق اصول مشخصی رعایت شود. نوروتراپی به انعطاف پذیری مغز کمک زیادی می کن و سبب می شود که اختلال های روانی و ذهنی کاهش یابند.

فواید نوروتراپی

به طور کلی هدف از نوروتراپی این است که عملکرد مغز بهبود یابد. این کار با کمترین عوارض صورت می گیرد. در واقع سبب می شود که عادت های بد از بین بروند. انگیزه تقویت شود. انرژی در انجام کارها افزایش یابد. استرس و مدیریت اضطراب تسکین یابد و همینطور توجه و تمرکز شخص بیشتر شود. همه این رویکردها کمک می کند تا عملکرد شناختی و یادگیری بهبود یابد. از بین بردن فوبیا و ترس یکی از مهمترین مزایای نوروتراپی محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: نوروفیدبک چیست؟

در موقعیت عوارض نوروتراپی نیز سوال شده است. این روش با کمترین عارضه همراه است و مشکلی ایجاد نمی کند. به طور کلی این روش عوارض بسیار نادر در حد حالت تهوع گذرا و  مقطعی دارد. گاهی نوروتراپی سبب می شود که عضلات صورت منقبض شوند و درد خفیف در شخص ایحاد شود. البته این عوارض بسیار نادر هستند.

 

عملیات نوروتراپی

روش انجام نوروتراپی

روش درمان برای اختلالات و بیماری ها یکسان نیست. به طور کلی نوروتراپی در بیماریهای مختلف، مثلا اختلال بیش فعالی و کمبود توجه، اجرا می شود. با ثبت امواج الکترونیکی مغز می توان وضعیت فعلی شخص را بسنجد. به این ترتیب امواج الکتریکی مغز ثبت می شود و و تکلیف خاص رفتاری به کودک ارائه می شود.

از امواج بتا استفاده می شود تا توجه و دقت در کودک تقویت شود. در نهایت شناخت امواج مغزی و تقویت صورت می گیرد. دقت کنید که این امر به نوبه خود از ضعیف شدن مغز جلوگیری می کند. تحریک الکتریکی و مغناطیسی مغز یک روش درمانی دیگر است و به واسطه نصب الکترود  در سطح جمجمه اجرا می شود. به این ترتیب بخش هایی از مغز تحریک می شود و از میدان مغناطیسی می توان برای درمان بیماریها استفاده کرد.

تحریک الکتریکی و مغناطیسی مغز نوعی روش درمان دیگر است که به واسطه قراردادن نوعی آهنربا های خاص در سطح پوست سر صورت می گیرد. تحریک نواحی خاص مغز به واسطه میدان مغناطیسی سبب می شود که نقطه هدف درمان بیماری به درستی برانگیخته شود.

بیشتر بخوانید:بهترین مرکز نوروفیدبک در تهران کجاست؟

آیا نوروتراپی نیاز به دارو دارد؟

مصرف دارو قبل یا پس از نوروتراپی بر اساس شرایط جسمی و بدنی شخص سنجیده میشود. دقت کنید که این موضوع می بایست توسط پزشک مشخص شود. داروهایی که با درمان نوروتراپی تداخل ایجاد می کنند باید شناخته شوند. دقت کنید که اثر بخشی Neurotherapy به طور کلی می تواند شرایط خاص خود را ایجاد کند.

نتیجه گیری

نصب الکترودها نیاز به تکنیک خاصی دارد که باید توسط درمانگر ماهر صورت بگیرد. اصول خاصی برای اجرای الکترودها روی مغز دیده می شود و به طور کلی ممکن است که در هر جایی از سطح جمجمه نصب شود. در بهترین شرایط می توان گفت که این سیستم اطلاعات خوبی از آناتومی مغز و اعصاب به پزشک اعلام می کند و این موضوع سبب می شود که همه چیز دقیق و اصولی پیش برود. شما می توانید نوروتراپی را یک روش اصولی در نظر بگیرید و همه چیز را بر اساس همان بسنجید.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.