صرع و تشنج

4 درمان جدید صرع + داروی جدید با اثر گذاری بالا!

دسته بندی :
021-44477467
پاسخ گویی منشی همه روزه از 9 صبح تا 9 شب می باشد

ما در این مقاله به بررسی درمان جدید صرع و راهکارهای نوینی که برای کنترل و درمان این بیماری استفاده می شود، خواهیم پرداخت. علاوه بر این داروی جدید برای درمان صرع که توسط دانشمندان ایرانی ساخته شده است را معرفی خواهیم کرد.

خوشبختانه راهکارهای جدید و نوین درمان صرع هم اکنون در کشور ما نیز در دسترس بیماران صرعی قرار دارد و این بیماران می توانند با استفاده از این راهکارها و درمان های جدید، امید بیشتری برای کنترل و درمان بیماری خود داشته باشند. در ادامه به بررسی این یافته های جدید می پردازیم.

استفاده از نوروفیدبک برای درمان جدید صرع

بیش از 30 سال است که در ایالات متحده از نوروفیدبک برای درمان اختلالات تشنج استفاده می شود. با این حال، این مورد در کانادا نسبتاً جدید است و بسیاری از پزشکان با اثربخشی آن در کاهش تشنج آشنا نیستند. مزایای نوروفیدبک شامل، اما نه محدود به، موارد زیر است:

  • اولاً، در مقایسه با برخی داروها و مداخلات جراحی یک روش غیر تهاجمی است.
  • ثانیاً، نوروفیدبک به شما کمک می کند تا نه تنها تشنج را کاهش داده یا به طور کامل متوقف کنید، بلکه تنظیم کلی مغز را نیز بهبود می بخشد، و از این راه به بهبود سلامت روحی و جسمی شما کمک می کند.
درمان جدید صرع با استفاده از نوروفیدبک
امروزه استفاده از نوروفیدبک به عنوان درمان جدید صرع، بسیار رایج است

تحقیقات زیادی در مورد اثربخشی درمان نوروفیدبک در بیماران مبتلا به صرع انجام شده است. بیماران تحت درمان با نوروفیدبک از انواع مختلف صرع (صرع بزرگ، صرع پیچیده، صرع کوچک) رنج می بردند، ولی نتایج درمان در غالب موارد امیدوار کننده بوده است. نتایج اینگونه مطالعات نشان می دهد که تقریبا در 70٪ از بیماران درمان با نوروفیدبک کاهش قابل توجهی در تشنج را نشان داده است.

پیوند سلول‌های عصبی به «اسبک مغز» (هیپوکامپ) آسیب دیده

دانشمندان آمریکایی با استفاده از سلول‌های مغزی خوک، به درمان صرع در یک شیر دریایی پرداختند. این روش جدید باعث بهبود وضعیت شیر دریایی بیمار شد و تشنج‌هایش به طور قابل توجهی کاهش یافت.

پس از بیش از یک سال از عمل جراحی، این شیر دریایی دیگر تشنج ندارد و به حال عادی بازگشته است. امیدواری است که این روش در آینده برای درمان صرع در انسان‌ها نیز مورد استفاده قرار گیرد، اما زمان لازم برای این اتفاق مشخص نیست.

گفتنی است از هر صد نفر، یک نفر در انگلیس (معادل ۶۰۰ هزار نفر) به بیماری صرع دچار هستند. این در حالی است که آمریکا نیز با آمار مشابهی در خصوص این بیماری روبروست؛ به طوری که ۱.۲ درصد از جمعیت آمریکا که برابر با ۳.۴ میلیون نفر است، در این کشور با بیماری صرع دست و پنجه نرم می‌کنند.

گرمادرمانی بینابینی با لیزر(LITT)

گرمادرمانی با لیزر (LITT) یک روش جراحی با حداقل تهاجم برای درمان صرع است. این روش با استفاده از لیزر و افزایش دمای بافت، بخشی از بافت مغز را غیرفعال می کند.

با تصویربرداری MRI، جراح می تواند به دقت منطقه درمان را تعیین کند و از بخش‌های دیگر مغز محافظت کند. این روش به بیماران کمک می کند تا با کمترین تشنج و عوارض جانبی به زندگی عادی بازگردند.

در طول جراحی، بیمار با استفاده از بیهوشی عمومی خوابیده و از طریق یک کاتر لیزری به منطقه مغزی که تشنج دارد، رسانده می‌شود. گرمای لیزر بافت مغز را غیرفعال می‌کند و یک برنامه رایانه‌ای به مقدار صحیح انرژی کمک می‌کند و سایر بخش‌های مغز را محافظت می‌کند. سپس برش سر با یک بخیه بسته می‌شود. این روش می‌تواند به بیمارانی که با داروها نمی‌توانند تشنج خود را کنترل کنند، کمک کند.

کاشت سلول های مهارکننده در هیوکامپ

بیماری صرع به دلیل اختلال در تعامل بین سلول‌های تحریک‌کننده و سلول‌های مهارکننده رخ می‌دهد. زمانی که سلول‌های تحریک‌کننده بر سلول‌های مهارکننده غلبه می‌کنند، تشنج اتفاق می‌افتد. این تعارض سلولی در ناحیه‌ای از مغز به نام هیپوکامپ رخ می‌دهد. بر اساس تحقیقات انجام شده، اگر بتوانیم در این ناحیه به تعامل سلولی مقابله کنیم و پیشرفت آن را متوقف سازیم، می‌توانیم بیماری را کنترل کنیم.

تحقیقات درمان صرع نتایجی به دست آورده است. برای بررسی این فرضیه، محققان آزمایشی روی ۳۸ نمونه جانوری انجام دادند و با تزریق مواد شیمیایی، تشنج‌های طولانی را در آنها مشاهده کردند. منشأ این تشنج‌ها هیپوکامپ بود. یک هفته پس از شروع آسیب، محققان سلول‌های مهارکننده مغز را به هیپوکامپ نیمی از نمونه‌های آزمایشی پیوند دادند. پس از گذشت ۵ ماه، این نمونه‌های سلولی درمانی نسبت به بقیه، ۷۰ درصد کمتر تشنج نشان دادند. این بررسی نشان داد که سلول‌های کاشته شده در هیپوکامپ زنده می‌مانند.

این روش درمانی همچنین قابل اجرا برای بیمارانی است که تشنج آنها از هیپوکامپ نشات می‌گیرد. محققان به این نتیجه رسیده‌اند که با استفاده از سلول‌های پوستی مشتق شده از بیماران و تبدیل آنها به سلول‌های بنیادی پرتوان القایی (iPSCs) و تمایز آنها به سلول‌های قادر به مهار تشنج، می‌توان درمانی مؤثر انجام داد.

داروی جدید برای درمان صرع. ساخت ایران

شرکت کوبل دارو با تولید و عرضه داروی خوراکی «لاکوزامید» به نام تجاری «یونیماید – Unimide®»، یک محصول جدید درمانی برای صرع را به بازار عرضه کرده است. این دارو با داشتن اثربخشی بالا در کنترل تشنج به تجویز می‌پردازد و توسط شرکت کوبل دارو در داروسازی دکتر عبیدی تولید شده است.

شرکت کوبل دارو به عنوان یک پیشرو در ارائه راهکارهای نوین درمانی برای بیماران صرعی فعالیت می‌کند. در سال ۱۳۹۲، این شرکت داروی «لوبل – Levebel» را برای اولین بار تولید کرده است و اکنون با تولید و ارائه محصول جدید یونیماید در داروسازی دکتر عبیدی، به افراد مبتلا به صرع خدمات ارائه می‌دهد.

یونیماید – Unimide دارای مزایای بسیاری است. این دارو به عنوان یک داروی خوراکی درمانی، در افرادی بالای ۴ سال برای کنترل تشنج‌های کانونی (فوکال)، که ممکن است به حالت فراگیر (ژنرالیزه) گسترش یابد، تجویز می‌شود.

یونیماید با کنترل مضاعف حملات تشنج کانونی، حتی در مواردی که فرد چندین داروی ضد صرع مصرف می‌کند، بدون نیاز به تغییر داروهای قبلی، تعداد حملات تشنج را بیشتر از ۵۰ درصد کاهش می‌دهد و به درمان صرع فرد کمک می‌کند.

یونیماید معمولاً دو بار در روز مصرف می‌شود و می‌توان آن را همراه یا بدون غذا مصرف نمود. در مصرف یونیماید، قرص باید به‌صورت کامل و با مصرف مایعات استفاده شود و نباید آن را به نصف تقسیم کرد. عوارض این دارو معمولاً خفیف تا متوسط هستند. با کنترل تشنج، یونیماید می‌تواند به مدیریت بهتر بیماری صرع کمک کرده و کیفیت زندگی افراد مبتلا را بهبود بخشد.

در حدود ۷۰ درصد افراد مبتلا به صرع با مصرف داروهای ضد تشنج مناسب می‌توانند تشنج‌ها را کنترل کرده یا بهبود بخشند. انتخاب داروی مناسب و تعیین دوز صحیح آن چالش‌هایی دارد. یونیماید با بستن کانال‌های سدیمی سلول‌های مغز، فعالیت‌های غیرطبیعی مغز را کاهش داده و تشنج را کنترل می‌کند.

داروی یونیماید با تأیید اداره نظارت بر غذا و داروی آمریکا (FDA) و آژانس دارویی اروپا (EMA) از سال ۲۰۰۸ میلادی، در سراسر دنیا به روند رو به رشدی دست یافته است. همچنین، داروی یونیماید توسط سازمان غذا و داروی ایران نیز تأیید شده است و فقط با نسخه پزشک قابل تهیه است. دوزهای مختلف این دارو در داروخانه‌های سراسر کشور در دسترس بیماران است.

 کلینیک مغزمن (دکتر مهدی دهقانی) ارائه کننده خدمات نوین درمانی برای بیماری صرع

کلینیک مغزمن به مدیریت دکتر مهدی دهقانی یکی از مراکز ارائه خدمات درمانی پیشرو در زمینه بیماری های مغز و اعصاب می باشد. این مرکز با مجهز بودن به پیشرفته ترین تجهیزات و دستگاه های روز دنیا، آماده ارائه خدمات به بیماران صرعی می باشد.

برای دریافت مشاوره و رزرو نوبت با شماره های زیر تماس حاصل نمایید:

۰۲۱-۴۴۴۷۷۴۶۷
۰۹۳۸۳۱۱۷۷۱۱

منابع:

Neurofeedback: Effective Treatment for Epilepsy without Harmful Side Effects (2018) Judy L Van Raalte Advances in Complementary & Alternative medicine Volume3 Issue2

Neurofeedback treatment of epilepsy
Written by Walker & Kozlowski, 2005, Child & Adolescent Psychiatric Clinics of North America, 163-176.

Impact of neurofeedback in patients with epilepsy
Written by Bakhtadze & Khachapuridz, 2010, Abstracts / Epilepsy and Behaviour, 579-620.

 

 

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.